Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ninsori-prahova.jpg

ANM a emis o informarea meteorologică pentru ninsori cantitative și intensificări ale vântului, începând din această noapte, de la ora 02.00, până pe 9 februarie, ora 06.00. În acestă noapte sunt anunțate ninsori la munte, iar ulterior aria acestora se va extinde și pentru restul teritoriului.

„În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30...40 l/mp. În cursul nopţii de luni spre marţi (6/7 februarie) și pe parcursul zilei de marți (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile. Începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În restul teritoriului vor fi precipitații mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...55 km/h. Trecător şi pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei şi în Bărăgan”, a anunțat ANM.

Unele intensificări ale vântului vor fi la începutul intervalului şi în sudul Banatului, precum şi în Oltenia şi Muntenia, potrivit meteorologilor.