Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

fracturi gheata spitalul judetean ploiesti

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești  a fost luată cu asalt, în ultimele 24 de ore, de victimele gheții, acestea fiind diagnosticate cu fracturi, entorse, luxații, dar chiar și cu traumatisme cranio-cerebrale.

 

Astfel, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești au ajuns, în ultimele 24 de ore, 16 persoane cu fracturi la mâini sau picioare, 14 prahoveni au fost diagnosticați cu entorse, 13 prezentau contuzii, una avea o luxație, iar nouă prahoveni au fost diagnosticați cu traumatism cranio-cerebral , după ce au căzut pe gheață.

Potrivit datelor centralizate, în intervalul 9 - 10 ianuarie 2016, la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean au fost înregistrate 264 de cazuri, peste 19% dintre pacienți fiind victime ale gheții.

 

Medicii atrag atenția că persoanele în vârstă pot prezenta complicații în urma unor astfel de căderi pe gheață. Prin urmare, medicii recomandă ca persoanele în vârstă să evite pe cât posibil deplasările în această perioadă în care temperaturile atmosferice scăzute au condus la formarea poleiului..