Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

frig ninsori temperaturi vreme două saptamâni

După două zile de ger năprasnic, meteorologii anunță noi căderi de zăpadă și temperaturi extrem de scăzute pentru următoarele două săptămâni.

Potrivit ANM, „doar în după-amiaza zilelor de 13 și 14 ianuarie și în dimineața zilei de 14 ianuarie,regimul termic va fi apropiat de cel ce ar fi normal la aceste date. În restul timpului, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit. În prima săptămână, valorile diurne vor fi în creștere, până în ultima zi, când vor marca o scădere, iar cele nocturne vor scădea la începutul și sfârșitul intervalului, iar în rest vor crește”. În medie, spun meteorologii, pe regiune, se vor înregistra maxime între-12 și 2 grade și minime între -20 și -3 grade.
 
 
„Pe parcursul celei de-a doua săptămâni,temperatura aeruluiva fi relativ staționarăși, în medie, maximele se vor încadra -4 și-2 grade, iar minimele între-11 și-7 grade.Probabilitatea pentru precipitații va fi mairidicată în perioadele 10-12 ianuarie, 13-15 și 16-19 ianuarie”, se precizează în prognoza emisă de ANM.
 
 
La munte, spun meteorologii, „valorile termice vor crește până în ziua de 13 ianuarie, apoi nu se vor modifica semnificativ. Va fi ger înmajoritatea nopților,dar și pe parcursul primelor trei zile.În prima săptămânăvor fi valori maxime cuprinse în medie între -18 și -2 grade și minime între -22...-8 grade”.
 
În săptămâna a doua, regimul termic, relativ staționar, va fi caracterizat de maxime cuprinse în medie între -7 și -5 grade și minime în jur de -11 grade. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi ridicată începând cu data de 10 ianuarie.
.