Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

adapost noapte ploiesti

Autoritățile locale și județene sunt în continuare în alertă, ca urmare a atenționării de cod galben de ger. Patru femei gravide au fost transportate la spital, iar zeci de persoane fără adăpost au fost recuperate de pe stradă.

Începând de vineri, la Prahova a fost reactivat planul de măsuri pentru situații de urgență, ca urmare a atenționării de cod galben pentru temperaturi extrem de scăzute.

 

Citește și: Prahova a înghețat! Temperaturi de minus 25 de grade Celsius la Vârful Omurahova a înghețat! Temperaturi de minus 25 de grade Celsius la Vârful Omu

Poliția, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Serviciul Județean de Ambulanță Prahova, dar și Poliția Locală Ploiești efectuează patrulări pentru depistarea persoanelor fără adăpost.

„Au fost transportate la Spitalul de Obstetrică Ginecologie patru gravide aflate în ultima lună de sarcină, din zone mai greu accesibile, precum Bălțești și Mizil, astfel încât să li se asigure asistență medicală, iar suplimentar s-a luat măsura de patrulare pentru depistarea persoanelor fără adăpost. Deja au fost transportate cu ambulanța în noaptea de vineri spre sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică peste zece persoane la adăpostul de noapte din Ploiești și la spital”, a declarat pentru Observatorulph.ro Daniel Nicolae, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova. Potrivit conducerii SAJ Prahova, având în vedere codul galben de ger, au fost suplimentate echipajele de la salvare, serviciul fiind asigurat în permanență cu 35 de echipaje.

ISU Prahova a anunțat că va fi efectuată patrularea cu șase autospeciale de primă intervenție, dar și cu ambulanțe SMURD, fără a afecta capacitatea de intervenție. Persoanele fără adăpost vor fi transportate la adăpostul Primăriei Ploiești de lângă Rafinăria Astra, unde au fost organizate spații de cazare, respectiv 50 dce paturi, locurile de cazare putând fi suplimentate cu 30 de saltele. „Locurile pot fi suplimentate la Liceul de Chimie, cu încă 50 de saltele”, a anunțat ISU Prahova.

 

 

 

Național
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Canicula revine în acest weekend

Meteorologii au emis, joi, o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă vineri şi sâmbătă, temperaturile urmând să crească până la 34-36 de grade Celsius, în timp ce în sudul Olteniei şi...