Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

cod galben munte vant ninsori

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de ninsori și vânt, care vizează și zona de Nord a județului Prahova. ANM a anunțat și cod galben de ger năprasnic.

Potrivit ANM, atenționarea de vânt puternic și ninsori, inclusiv pentru zona de munte a județului Prahova, este valabilă până mâine, 8 ianuarie, ora 22.00.

„În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50...60 km/h şi, pe arii restrânse, 70...75 km/h, spulberând şi troienind zăpada”, a anunțat ANM.

„În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) şi pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului”, se arată în atenționarea ANM.

Citește și: Prahova a intrat sub cod galben de ger. Temperaturi de minus 25 de grade!

Tot de astăzi a intrat în vigoare o atenționare de cod galben de ger valabilă inclusiv în Prahova. Timp de trei zile, meteorologii au anunțat temperaturi extrem de scăzute, care pot ajunge la valori de minus 25 de grade Celsius..