Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

botez autoturisme

Pe o rețea de socializare, Primăria Tomșani a lansat invitația, de Bobotează, la tradiționalul botez al cailor și al autoturismelor.

 

Se spune că de Bobotează, agheasma mare are puteri tămăduitoare. Prin urmare, în mai multe zone ale județului are loc tradiționalul botez al cailor. Este vorba de Ciupelnița, Puchenii Mari, dar și Târgșoru Vechi, precum și la Tomșani.În ultima localitate menționată, locuitorii însă obișnuiesc, de câțiva ani, ca să-și boteze cu apă sfințită și autoturismele, pentru a fi feriți de accidentele rutiere.

Evenimentul de la Tomșani are loc astăzi, la ora 11.30, la capătul străzii care duce către Islazul Bratienți.

 

„6 Ianuarie este ziua în care a fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul. În ziua de Bobotează are loc sfinţirea apei, numita Agheasma. Cu acest prilej, ca in fiecare an, preotii satului oficiaza slujba de botezare a cailor din localitate, dar si a autoturismelor. Evenimentul va avea loc la capatul strazii care duce catre Islazul Bratienti (...), vineri, 6 Ianuarie 2017, orele 11:30”, este anunțul postat de Primăria Tomșani pe Facebook (Foto: Facebook Primăria Tomșani).

botezul cailor