Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

atentionare ninsoare zapada

Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp o atenționare de vreme rea, anunțând temperaturi extrem de scăzute și ninsori inclusiv în județul Prahova.

 

Potrivit atenționării meteo, din această seară, de la ora 22.00, Prahova intră sub avertizarea de cod galben.

„În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent”, a anunțat ANM.

 

Citește și: Comandament pentru deszăpezire și situații de urgență la Ploiești

Potrivit meteorologilor, „va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50...70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80...90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei”.

Citește și: Permanență la primării, din cauza codului galben de ninsori din Prahova

ANM a anunțat cod portocaliu „în a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70...85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada”.

Citește averizarea meteo integral aici: http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari/