Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ger boboteaza vreme

ANM a prezentat astăzi prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Astăzi temperaturile atmosferice s-au cifrat la valori cu mult mai mari pentru această perioadă. Nu același lucru se va întâmpla de Bobotează, când mercurul în termometre va ajunge la munte la minus 18 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, „în prima zi vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne în medie în jurul valorii de 8 grade, apoi până pe 5 ianuarie, apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 4 şi 6 grade. În schimb, în zilele de 6 şi 7 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori medii în jurul a -6 grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Începând cu ziua de 8 ianuarie,maximele vor creşte din nou şi, până la sfârşitul intervalului, se vor menţine apropiate de cele normale pentru această perioadă şi se vor situa între 0 şi 2 grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse, în medie, între -8 şi -5 grade, exceptând nopţile de 7 şi 8 ianuarie, când vor ajunge la -15...-14 grade”.

La munte, potrivit meteorologilor, „exceptând prima zi a intervalului de prognoză, când se va înregistra o medie a temperaturilor diurne de aproximativ -1 grad, în restul intervalului regimul termic se va situa sub cel climatologic normal pentru această perioadă. Astfel, valorile maxime vor fi cuprinse între -8 şi -4 grade, iar în zilele de 6 şi 7 ianuarie vor scădea spre -18...-16 grade. Nopţile vor fi geroase, fiind caracterizate de minime termice cuprinse, în medie, între -14 şi -8 grade, iar pe 6, 7şi 8 ianuarie temperaturile nocturne vor coborî până la valori medii situate între de -21 şi -16 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va fi ridicată pe 4 şi 5 ianuarie şi, din nou, după data de 7 ianuarie. În restul intervalului doar pe arii restrânse şi trecător va ninge slab”.