Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

catelus salon cosmetica

La parterul unui bloc situat pe Șoseaua Vestului se află unul dintre cele mai aglomerate saloane de tuns și coafat câini și pisici. Înainte de Anul Nou, stăpânii se pare că-și răsfață prietenii necuvântători cum pot mai bine.

Dacă la prima vedere pare doar un moft să-ți duci prietenul necuvântător la salonul de tuns și coafat, ei bine, nu este așa.

Numai o persoană experimentată poate să transforme, cu multă pricepere și migală, coafura prietenului patruped. O astfel de persoană este și Roxana Panaitescu, care, recent, a deschis un nou salon de tuns și coafură pentru animăluțe la parterul unui bloc de pe Șoseaua Vestului.

De profesie economist, Roxana a ales să practice meseria de stilist canin în urmă cu șase ani. La început a fost vorba strict de un hobby, pentru că iubește foarte mult animalele. Și, spune ea, pe vremea lui Ceaușescu era mult mai greu să crești câini de rasă. Prin urmare, la început a avut pisici, apoi, după Revoluție, primul câine a fost unul maidanez.

„Pot spune că sunt mulțumită de alegerea pe care am făcut-o în domeniul. Sunt stilist pentru câini și pentru pisici. Salonul oferă servicii de spălat, tuns, frizerie, coafat, cosmetică, tăiat unghii... Practic, aici animăluțul este răsfățat. Produsele cosmetice folosite sunt produse profesionale, de înaltă calitate, speciale”, ne-a povestit Roxana, care în această perioadă are clienți cu duiumul.

La trecerea dintre ani, nu doar proprietarii câinilor merg la frizer, ci și patrupedele. Totul se face pe bază de programare și, spre deosebire de saloanele de coafură, pentru un câine serviciul de tuns și coafat durează cu mult mai mult.

„La coafor este simplu. Rogi persoana să se așeze pe scaun și să nu se miște. Aici, doar talentul de a te apropia de cățeluși poate face ca serviciul să se desfășoare fără probleme. Prin urmare, un tuns durează chiar și o oră și jumătate, pentru că diferă foarte mult și ce anume solicită proprietarul, diferă și în funcție de lungimea părului, dar și de solicitarea venită din partea clientului. Nu întotdeauna folosesc mașina de tuns. Pe de altă parte, sunt unele tunsori speciale, pentru competiții. Dar acum, în perioada Anului Nou, vorbim de coafuri speciale pentru trecerea în noul an. La început a fost un hobby pentru că îmi plăceau mult câinii.. Acum, recunosc este vorba și de un business”, a povestit Roxana, care susține că inclusiv pisicuțele sunt aduse la salon pentru înfrumusețare.

Tarifele sunt acceptabile și, ne-a spus Roxana, nu au fost majorate în ultimii patru ani. Prin urmare un tuns este numai 40 de lei.

Un stilist canin profesionist, ne-a mărturisit Roxana, învaţă totul despre toaletarea şi anatomia câinilor şi pisicilor, despre originea și tipuri de rase, dar, bineînțeles, și despre tunsorile standard, de expoziţie, trucurile şi secretele legate de întreţinere a patrupedelor.

 

Iar la acest capitol, Roxana chiar este expertă, participând cu cățelușii pe care îi are la numeroase concursuri de frumusețe, unde s-au clasat pe primele locuri.