Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

craciun fericit

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, sărbătorită în fiecare an la 25 decembrie, anunță vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu.

Naşterea Mântuitorului este sărbătorită de toți creștinii ortodocși, mărturie a credinței. Povestea venirii pe lume a Mântuitorului este impresionantă.

„Fecioara urma să nască, neaflând loc de găzduire din pricina mulţimii oamenilor, a intrat într-o peşteră săracă, ce era şi loc de adăpostire turmelor, şi acolo L-a născut fără stricăciune şi fără durere pe Domnul nostru Iisus Hristos, L-a înfăşat ca pe un Prunc şi L-a pus în ieslea dobitoacelor pe El, Ziditorul tuturor, Cel ce a venit să ne mântuiască pe toţi de patimile cele dobitoceşti. Astfel s-a împlinit prorocia rostită de Miheia, cu peste 400 de ani mai înainte de venirea lui Hristos în lume: „Şi tu, Betleeme, pământul lui Iuda, nicidecum nu ești mai mic între căpeteniile lui Iuda, că din tine va ieşi Conducătorul, Care va paşte pe poporul Meu Israel” (Matei 2, 6; Miheia 5, 1).”, se arată pe site-ul Patriarhiei Române.

 

În fiecare an, pe 25 decembrie, românii sărbătoresc Crăciunul, una dintre cele mai importante sărbători religioase de peste an. Seria sărbătorilor religioase va continua pe 1 ianuarie 2017 cu Sf. Vasile cel Mare, pe 6 ianuarie 2017 cu Boboteaza și pe 7 ianuarie cu Sf. Ioan Botezătorul.