Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ambulanta prahova

Pentru unii prahoveni, zilele libere de 1 Decembrie nu au fost de bun augur. Asta după ce și-au petrecut mini-vacanța la spital.

 

La Serviciul Județean de Ambulanță Prahova s-a lucrat non-stop. În mini-vacanța de 1 Decembrie s-au înregistrat aproape 2.000 de solicitări, dacă adaugăm și serviciile de transport oferite bolnavilor pentru anumite cazuri, inclusiv pentru dializă. 

Pe lângă cazurile medicale, aproape obișnuite în perioadele de sărbători, în special apărute la bolnavii cronici, medicii și asistenții medicali de la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova au intervenit și în cazul accidentelor rutiere, dintre care două s-au soldat cu decesul victimelor. Unul dintre accidentele mortale a avut loc la Breaza, sâmbătă dimineața, după ce un bărbat în vârstă de 40 de ani, șofer al unui Matiz, a intrat cu mașina într-o basculantă parcată. Un alt accident mortal a avut loc tot sâmbătă, dar după-amiază, la Baba Ana, după ce un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a picat de pe bicicletă, iar în cădere a suferit un politraumatism.

 

Alte patru persoane, din satul Cireșanu, comuna Baba Ana, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani, care a fost transportat la Spitalul Județean Ploiești, dar și de două fetițe, de doi ani, respectiv 13 ani, care au ajuns cu mama lor la Spitalul de Pediatrie din Ploiești.

Alte trei persoane, un tânăr de 20 de ani, un bărbat în vârstă de 47 de ani și o femeie de 44 de ani au fost transportate la Spitalul din Sinaia, după ce, în urma unui accident rutier, care a avut loc sâmbătă, pe DN1,, au suferit mai multe traumatisme. 

Un alt accident grav a avut loc pe Centura de Vest. Un tânăr de 25 de ani a fost transportat la Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Ploiești, de la Boldescu, după ce o bucată din parbrizul mașinii l-a rănit în ochi. Un alt tânăr, în vârstă de 24 de ani, aflat în mașina implicată în accident, a fost transportat la Spitalul Județean Ploiești fiind suspect de traumatism la bazin, iar o a treia victimă, care prezenta o plagă, a refuzat transportul la spital.

„Media solicitărilor a fost de 350/zi. De data aceasta nu s-au înregistrat multe cazuri febrile. În special au reclamat probleme de sănătate bolnavii cronici. Practic, în mini-vacanța de 1 Decembrie au fost înregistrate aproape 2.000 de solicitări, dacă adăugăm la cazurile medicale și transportul unor pacienți”, ne-a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.