Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

risc moderat de avalansa bucegi

Temperaturile ridicate de ieri au făcut ca, la peste 1.800 de metri, zăpada să se topească, a anunțat ANM.

„Stratul de zăpadă s-a umezit în ultimele zile datorită insolaţiei înregistrate şi s-a mai tasat, atât în Făgăraş cât şi în Bucegi. Temperaturile pozitive care se vor înregistra vor determina topirea treptată a stratului de zăpadă”, a anunțat ANM.
Stratul este mediu stabilizat, iar la supraîncărcări mari, pe pantele cele mai înclinate, sunt posibile declanşări de avalanşe. Spontan se pot produce curgeri sau avalanşe de topire de suprafaţă ce nu vor angrena însă volume mari de zăpadă, precizează sursa citată.

 

Reamintim faptul că traseele montane din Bucegi au fost închise cu data de 1 noiembrie. Astăzi, la ora 08.00, la Vârful Omu stratul de zăpadă măsura 16 cm, iar temperatura era de 2,9 grade Celsius, în timp ce la Sinaia (1.500m) stratul de zăpadă era discontinuu, iar temperatura era de 8,9 grade Celsius.

 

 

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 19 August 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și disconfort termic în Prahova

Meteorologii au emis o informare de caniculă și disconfort termic care este valabilă până astăzi, inclusiv în Prahova. Potrivit ANM, astăzi vremea va fi călduroasă în toate regiunile. „Se vor...

Național
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Canicula revine în acest weekend

Meteorologii au emis, joi, o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă vineri şi sâmbătă, temperaturile urmând să crească până la 34-36 de grade Celsius, în timp ce în sudul Olteniei şi...