Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

expozitie grigorescu5

Așteptată de câmpineni de ani de zile, expoziția cu o parte dintre schițele semnate de pictorul Nicolae Grigorescu a fost deschisă astăzi publicului interesat de această mică comoară pe care o deține municipiul Câmpina.

 

Cei care vor să vadă cu ochii lor aceste lucrări, sunt așteptați în următoarele trei săptămâni pentru că nu vorbin despre o expoziție permanent. Având în vedere că operele de artă sunt extreme de fragile, acestea nu pot fi expuse prea mult timp la lumină pentru că există riscul real să se deterioreze și mai mult.

Totuși, pentru curioșii care vor să vadă care au fost ultimele schițe realizate de marele pictor, administrația locală a promis că va realiza fotografii de calitate după fiecare lucrare urmând ca aceste copii să fie expuse permanent.

 

Din păcate  micul muzeu amenajat de administrația locală la mansarda Casei Căsătoriilor, aflată pe Bulevardul Culturii, în imediata apropiere a sediului Primăriei, nu are o capacitate foarte mare, așa că nu au putut fi expuse decât o sută dintre schițele recuperate cu greu de autorități. Cei care vor să vadă schițele pictorului, trebuie să știe că nu se percepe taxă de intrare.

Lucrările recuperate după 12 ani de procese de Primăria Câmpina urmează să fie supuse unei evaluări. În acest sens Primăria Câmpina a contactat un expert e arta pictorului Nicolae Grigorescu, de la Muzeul Județean de Artă din Constanța.

Doina Păuleanu a explicat invitaților că, în momentul de față piața operelor de artă este în scădere, dar o lucrare în ulei semnat de Nicolae Grigorescu se vinde cu câteva zeci de mii de euro. Păuleanu a precizat că, în aceste condiții, o schiță poate fi evaluată la câteva mii de euro.

expozitie-grigorescu1

expozitie-grigorescu2

expozitie-grigorescu3

expozitie-grigorescu4

expozitie-grigorescu5

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...

IT&C
  • Joi, 17 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Nokia 8, dotat cu lentile Carl Zeiss

Finlandezii de la HDM Global au anunţat primul flagship Nokia de generaţie nouă, de când au achiziţionat brandul de la Microsoft, potrivit News.ro. Nokia 8 va avea mai multe premiere tehnologice,...