Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

alimentare cu apa cisterna

Locuitorii satului Perșunari din comuna Gura Vadului au rămas de mai bine de două săptămâni fără apă.

 

Alimentarea cu apă în zonă este asigurată de Hidro Prahova, însă din cauza temperaturilor crescute din ultima perioadă și a lipsei ploilor, debitul apei pe rețeaua de alimentare a scăzut considerabil.

Cu toată că operatorul asigură apă locuitorilor printr-o cisternă care trece prin sat diminieața și dupa amiaza, oamenii susțin că aceasta este insuficientă pentru treburile gospodărești, igienă și mâncare, în condițiile în care în zonă locuiesc și crescători de animale și familii numeroase.

 

Contactat telefonic de observatorulph.ro, primarul comunei Gura Vadului a confirmat situația și a precizat că în prezent se lucrează la forarea unui nou puț de mare adâncime care să rezolve problema alimentării cu apă în sezonul cald, când consumul este ridicat.

 

Național
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Canicula revine în acest weekend

Meteorologii au emis, joi, o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă vineri şi sâmbătă, temperaturile urmând să crească până la 34-36 de grade Celsius, în timp ce în sudul Olteniei şi...

Internațional
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cel mai mare fluviu din Spania, aproape secat

În mijlocul celei mai grave secete din ultimele decenii, Spania se confruntă cu o problemă ce poate avea un efect economic devastator. Cel mai lung curs de apă din Peninsula Iberică aproape a secat....