Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

atentionare canicula ploi

Meteorologii au emis astăzi o atenționare de caniculă și disconfort termic, valabilă începând de mâine până pe 14 iulie.

 

Potrivit ANM, „în intervalul menționat, vremea călduroasă va persista în toată țara. În primele două zile va fi caniculă în vest și sud-vest unde vor fi valori maxime de 35...37 de grade. Joi, 14 iulie, canicula va cuprinde și regiunile sudice și centrale, iar în Lunca Dunării se vor înregistra temperaturi în jurul a 38 de grade. Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe areale din ce în ce mai extinse”.
in a doua parte a zilei de joi, 14 iulie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare treptată, iar valorile termice vor scădea semnificativ în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista și în data de 15 iulie.

 

Social
  • Miercuri, 19 Iulie 2017
  • De Andra Ilie

Prognoza meteo pentru ultima lună de vară

Meteorologii anunță caniculă și secetă pentru luna august. Astfel, în Prahova, media temperaturilor va fi mai mare decât cea normală pentru această perioadă, cu maxime ce se vor apropia de 40 de...