Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

risc mare avalansa muntii bucegi

Vremea ne va surprinde în continuare, spun meteorologii, care au anunțat că nu sunt excluse ninsori la altitudini de peste 1800 m.

La ora 8.00, temperaturile pe Vârful Omu erau de minus 5,1 grade Celsius. „Stratul de zăpadă proaspătă, măsoară cca. 40-50 cm în partea superioară iar în cursul zilei de astăzi se vor mai depune 5-10 cm suplimentar”, a anunțat ANM, care a precizat că există risc mare de avalanșă (4, pe o scară de la 1 la 5).

Explicaia este simplă. „Stratul este umezit şi puţin stabilizat pe majoritatea pantelor. Pe văi şi în locurile adăpostite, depozitele sunt mai însemnate. Stratul de zăpadă vechi este umezit pe toată grosimea sa, fiind alcătuit predominant din granule rotunde şi cruste subţiri de gheaţă. Declanşarea avalanşelor este probabilă chiar şi printr-o slabă supraîncărcare pe numeroase pante suficient de înclinate. În plus stratul de zăpadă recent depus, din cauza grosimii însemnate, va acţiona ca o suprasarcină peste stratul mai vechi foarte umezit şi poate genera spontan avalanşe de dimensiuni medii şi mari”, a anunțat meteorologul Udo Reckerth, pe site-ul ANM.

 

 

Național
  • Luni, 14 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Prognoza meteo pentru luni şi marţi

Luni, în ţară, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în Lunca Dunării, iar...

Național
  • Duminică, 13 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cod portocaliu de inundaţii

Este cod portocaliu de furtuni și ploi torențiale care ar putea produce şi inundaţii în vestul ţării. În Bihor, furtuna a început de aseară şi a continuat toată noaptea. La Beznea a căzut grindină, timp de o...