Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

pseudopesta aviara

Cele două focare de pseudopestă aviară apărute în Prahova au impus verificări la nivelul tuturor exploatațiilor comerciale de păsări din Prahova.

 

După confirmarea celor două focare de pseudopestă aviară din zona Măgurele și Gornet au fost instituite verificări la toate cele 18 exploatații comerciale de păsări din Prahova.

Verificări au fost efectuate și la nivelul fermelor din țară, direcțiile sanitar-veterinare fiind înștiințate de confirmarea pseudopestei aviare din cele două ferme de pui din Prahova.

 

Reamintim faptul că săptămâna trecută au fost sacrificați 150.000 de pui. Ca măsuri au fost efectuate dezinfecții, iar în termen de 72 de ore au fost efectuate operațiuni de curățare mecanică, urmând ca după 21 de zile să fie introduși pui santinelă, urmând ca fermele să fie populate în cazul în care nu se mai confirmă apariția bolii.

 

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și cod galben de ploi în Prahova

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în mai multe localități din Prahova. În rest, temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius. Potrivit ANM, codul galben este valabil astăzi în...