Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

pseudopesta aviara

Cele două focare de pseudopestă aviară apărute în Prahova au impus verificări la nivelul tuturor exploatațiilor comerciale de păsări din Prahova.

 

După confirmarea celor două focare de pseudopestă aviară din zona Măgurele și Gornet au fost instituite verificări la toate cele 18 exploatații comerciale de păsări din Prahova.

Verificări au fost efectuate și la nivelul fermelor din țară, direcțiile sanitar-veterinare fiind înștiințate de confirmarea pseudopestei aviare din cele două ferme de pui din Prahova.

 

Reamintim faptul că săptămâna trecută au fost sacrificați 150.000 de pui. Ca măsuri au fost efectuate dezinfecții, iar în termen de 72 de ore au fost efectuate operațiuni de curățare mecanică, urmând ca după 21 de zile să fie introduși pui santinelă, urmând ca fermele să fie populate în cazul în care nu se mai confirmă apariția bolii.

 

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 19 August 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și disconfort termic în Prahova

Meteorologii au emis o informare de caniculă și disconfort termic care este valabilă până astăzi, inclusiv în Prahova. Potrivit ANM, astăzi vremea va fi călduroasă în toate regiunile. „Se vor...

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...