incendiu cisterna dn1

De mai bine de șase ore, traficul pe DN 1 este deviat prin Câmpina după ce o autocisternă încărcată cu acid sulfuric s-a răsturnat și a luat foc.

UPDATE Pericolul nu a trecut pe DN1

Se așteaptă o macara de mari dimensiuni care să repună pe roți cisterna răsturnată de pe DN1. Utilajul vinde de la București,  dar, până la ora publicării acestei știri, acesta nu ajunsese la fața locului. Reprezentanții ISU aflați încă la locul accidentului spun că există două variante de lucru: fie cisterna va fi tractată până la București, asta doar dacă autoutilitara nu este foarte avariată, fie, în cazul în care se vor constata scurgeri de lichid, acidul sulfuric va fi transferat într-o altă cisternă și abia apoi cisterna va fi transportată în Capitală.

În prezent traficul este blocat pe DN1 de la intrare în Bănești și până la ieșire din Breaza. Șoferii care au drum pe Valea Prahovei sunt în continuare deviați prin Câmpina

Comunicatul ISU Prahova:

În această dimineață în jurul orei 03:20, pe DN1 în dreptul municipiului Câmpina a avut loc un accident rutier, în care a fost implicată o autocisternă cu o capacitate de 40 tone şi cu încărcătura de acid sulfuric.

La sosirea echipajelor de pompieri, s-a constatat că autocisterna a acroşat o conductă de gaz, producând o fisură în aceasta, urmată de un incendiu care se manifesta cu violenţă în zona cabinei.

Echipajele au acţionat pentru răcirea cisternei, concomitent cu asigurarea măsurilor de protecţie pentru personal şi populaţie, prin instituirea unui perimetru de protecţie pe o rază de aproximativ 1 km.

S-au efectuat măsurători pentru a verifica dacă au existat scurgeri de substanţe toxice, lucru care nu a fost confirmat. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ 1 h şi 15 minute. Şoferul autocisternei a fost încarcerat, din nefericire a fost constatat decesul şi nu a fost identificat.

La locul accidentului s-au deplasat 8 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 autospecială pentru iluminat, o ambulanţă SMURD şi o ambulanță SAJ. Intervenția pentru protecţia comunităţii şi a mediului a fost a fost realizată de 57 de pompieri (7 ofiţeri şi 50 subofiţeri).

În acest moment (n.r. ora 9:55 A.M.) se execută operaţiuni de repunere a autocisternei pe roţi.

UPDATE Galerie FOTO de la intervenția pompierilor (sursa: Facebook ISU Prahova)

 

incendiu cisterna acid dn1

incendiu cisterna campina

 

 

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 27 Mai 2017
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante în 15 primării din Prahova

Mai multe primării din Prahova au scos la concurs posturi vacante de referenți, consilieri, inspectori, dar și posturi pentru muncitori calificați și necalificați. Astfel, Primăria orașului Mizil...

Eveniment
  • Sâmbătă, 27 Mai 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Șofer beat depistat pe DN1 B

Joi un echipaj de poliție din Mizil a depistat un bărbat de 49 de ani, domiciliat în Vadu Săpat, care circula pe DN 1B, deși se afla sub influența alcoolului. Aparatul etilotest a indicat o...