Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

În comuna Lipănești a început strângerea de semnături pentru revizuirea articolului din Constituție cu privire la instituția căsătoriei.

 

Este vorba de înlocuirea termenului de "soți" cu expresia "bărbat și femeie". 

Inițiativa a fost lansată la sfârșitul anului trecut și sprijinită de Biserica Ortodoxă Română.

 

Peste 100 de locuitori ai comunei au semnat deja că sunt de acord cu această propunere, inițiatorii contând pe un număr de zece ori mai mare la finalul campaniei. 

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Lipănești, Robert Nica, a declarat: "Potrivit legii, am obligația de a verifica autenticitatea semnăturilor pentru că vorbim aici de o propunere de modificare a Constituției României. Personal susțin acest demers pentru că dintotdeauna în țara noastră instituția familiei reprezintă căsătoria dintre bărbat și femeie. Vorbim aici de o moștenire națională, care trebuie păstrată".

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 19 August 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și disconfort termic în Prahova

Meteorologii au emis o informare de caniculă și disconfort termic care este valabilă până astăzi, inclusiv în Prahova. Potrivit ANM, astăzi vremea va fi călduroasă în toate regiunile. „Se vor...

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...