scoala sfantul vasile ploiesti scarlatina

Doi elevi de la Școala Sf. Vasile din Ploiești au fost diagnosticați cu scarlatină, iar alți 14 stau acasă, în baza scutirilor medicale, după ce în urma analizelor au fost diagnosticați cu streptococie, o boală frecventă la copii, care afectează căile respiratorii superioare.

Potrivit conducerii unității școlare, cele două cazuri de scarlatină s-au înregistrat la un copil de clasa 0 și la unul din clasa I, vineri, înainte de vacanța intertrimestrială. „Imediat, a fost contactată firma de dizinfecție, astfel încă să prevenim orice problemă. Luni, a fost efectuat triajul epidemiologic. La ora actuală 13 elevi din clasele I-IV sunt tratați la domiciliu și vor reveni cel mai probabil mîine la școală, după ce au fost diagnosticați cu streptococie, dar sunt purtători sănătoși, iar o altă elevă a fost diagnosticată cu angină streptococică. În concluzie, au fost înregistrate numai două cazuri de scarlatină, fiind luate măsurile de dezinfecție a unității de învățământ pe perioada vacanței”, ne-a declarat Ovidiu Marian-Ionescu, directorul Școlii Generale Sfântul Vasile.

 

 

 

Articole asemănătoare
Sport
  • Sâmbătă, 24 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Coregrafie superbă realizată de fanii Petrolului

Petrolul dispută în această seară returul barajului de promovare în Liga a 3-a, contra celor de la Dentaş Tărtăşeşti. În tur, ploieștenii s-au impus cu 3-0. Fanii ”lupilor” au luat cu asalt Arena...