Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

risc avalansa bucegi

„Nu vă aventurați pe văile spre platoul Bucegi!”. Aceasta este avertizarea salvamontiștilor, care au anunțat că, în continuare, traseele montane sunt închise în această perioadă.

„Creşterea temperaturilor, mai ales a celor diurne, a favorizat tasarea zăpezii, dar şi formarea de legături slabe între cristale, astfel încât zăpada pulver căzută în ultima săptămână prezintă acum coeziune uşoară,favorabilă însă propagării fisurilor în strat. În aceste condiţii, declanşarea avalanşelor va fi posibilămai ales la supraîncărcări, pe acei versanţi unde au sunt depozite mai mari de zăpadă”, se precizează pe site-ul ANM. Atenționarea este valabilă până astăzi, la ora 20.00 și vizează și porțiunile de până la 1.800 de metri, unde este avertizare de risc moderat. „La intrarea fiecărui traseu montan aveam indicatoare prin care se interzice accesul. Gradul de instabilitate este mediu până la 1.800 de metri”, a declarat pentru observatorulph.ri Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

Din cauza vântului puternic, nici telecabina nu funcționează după programul normal. Zilnic este efectuată o singură cursă până pe platou.

 

.

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 19 August 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și disconfort termic în Prahova

Meteorologii au emis o informare de caniculă și disconfort termic care este valabilă până astăzi, inclusiv în Prahova. Potrivit ANM, astăzi vremea va fi călduroasă în toate regiunile. „Se vor...