Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

transfer

Tricolorul LMV Ploieşti și-a definitivat lotul pentru restul sezonului din Divizia A1 la volei masculin, realizând al treilea, și ultimul, transfer din perioada de iarnă. Cel mai nou component al echipei este un centru de 24 de ani din Bulgaria, anume Pavel Dushkov.

 

Născut la 4 iunie 1992, la Smolin, Pavel Dushkov (1.98 m, 90 kg) a fost internaţional de juniori al Bulgariei, naţională în care a fost selecţionat între 2007 şi 2011, perioadă în care reprezentativa țării de la sud de Dunăre a câştigat medaliile de argint la Campionatul European în 2010, titlul balcanic, având, totodată, şi o prezenţă la Campionatul Mondial, la ediţia din 2011 (locul 13).

La echipele de club, Pavel Dushkov are în palmares două titluri naţionale în campionatul Bulgariei – Superliga NVL, ambele câștigate cu Marek Union Ivkoni, în 2012, respectiv 2015.

 

La Marek, centrul bulgar și-a început, practic, cariera profesionistă, evoluând din 2009 până în 2012, în 2011 fiind și finalist în Cupa Bulgariei, an în care în campionat echipa sa a încheiat pe locul 4. Dushkov a jucat, apoi, un sezon, la Arda Kardjali, tot în Superliga NVL, echipă cu care a ajuns până în sferturile de finală ale campionatului.

A ajuns, după aceea, la Dunav Ruse, tot în Bulgaria, dar, în a doua parte a sezonului, s-a transferat la AS Monaco, în al patrulea eșalon al Franței. A revenit, apoi, în țara sa natală, la Marek Union Ivkoni, jucând două sezoane la rând, adjudecându-și și un titlu național, iar în prima parte a acestei ediţii de campionat a evoluat la Teteven Volley, echipă care ocupă locul al zecelea în clasamentul Superligii NVL, în momentul de faţă.

Pavel Dushkov a avut oportunitatea să câștige experiență și la nivelul cupelor europene, cu Marek, evoluând în grupele CEV Champions League.
sursa: comunicat de presă al clubului