romaniahandbal

Naționala feminină de handbal a României s-a făcut de râs în meciul inaugural de la Olimpiadă. Ajutată de programarea meciurilor, naționala condusă de Thomas Ryde a întâlnit azi-noapte cel mai accesibil adversar din grupă, Angola.

Meciul a fost ca un horror cu buget redus. Plecată la Rio cu gândul de a lua o medalie olimpică, România a marcat primul gol cu Angola abia în minutul 10, și acela din 7 metri. Era 0-3 și, după o egalare rapidă, 3-3 în minutul 13, totul părea să reintre în normal.

N-a fost așa, pentru că tot Angola a fost mai lucidă și s-a desprins din nou pe tabelă. A fost 9-11 la pauză, dar nici în ultimele 30 de minute nu a avut loc revenirea pe care  o  tot așteptau specialiștii.

Cu o apărare dezlânată, cu un atac enervant de previzibil, România a arătat jalnic. Neagu s-a zbătut, a dat 7 goluri, dar a și ratat 3 aruncări de la 7 metri, Brădeanu nu a existat, jocul cu pivotul a fost blocat ușor, Buceschi, nerefăcută fizic, a încercat prea mult acțiunile individuale, iar Geiger a dat un gol, și acela la ultima fază!

Extremă stânga nu am avut, practic, iar de pe dreapta Chiper a  dat goluri, dar suma erorilor comise de ea a anihilat numărul de goluri marcate.

Dacă mai amintim că nici 6 la 4 România a nu marcat în poarta Angolei, e lesne de închipuit cam ce a jucat naționala lui Ryde.

Să vrei medalii la Rio, dar să nu fii în stare nici măcar să ajungi la 20 de goluri marcate cu Angola, înseamnă să ai 1.50, dar să îți propui un slam-dunk! Nicio echipă din grupa României nu va marca mai puțin de 20 de goluri cu Angola!

Ar mai fi ceva! Cea mai bună jucătoare a României a fost Paula Ungureanu! Fără paradele ei, diferența de scor ar fi fost mult mai mare.

Imaginea dezastrului este ilustrată și de cotele pe care le aveau la victorie cele două echipe: România- 1,02, Angola- 18.00 !!!

România va juca luni cu Brazilia, țara gazdă, apoi cu Spania, Norvegia și Muntenegru! De data asta, este greu de crezut că se va repeta istoria de la Mondiale, unde echipa a început slab, dar a terminat pe locul al treilea! Să ne uităm, puțin, și la adversarii pe care-i mai are naționala în grupă! Locul 4, ultimul care asigură calificarea din grupe,  pare o himeră, cel puțin acum!

Foto: prosport

 

Articole asemănătoare
Național
  • Luni, 29 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Câte țigări fumează un român într-un an

„Fumatul cauzează 9 din 10 cancere pulmonare”, „Fumatul ucide”, „Fumatul cauzează atacuri de inimă” sau „Fumatul blochează arterele” - sunt doar câteva din mesajele ce pot fi citite pe pachetele de...

IT&C
  • Vineri, 26 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Ce date cer Facebookului autoritățile din România

Facebook a primit anul trecut destul de multe cereri de la autoritatile romane pentru a divulga date privind conturile folosite de catre romanii ce-i acceseaza platforma. Facebook a facut publice...