Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

overland2.jpg

Peste o mie de copii și adulți din centre de plasament, familii nevoiașe sau persoane cu dizabilități din Prahova beneficiază în această vară de tratamente stomatologice gratuite oferite de 11 echipe de medici italieni în cadrul campaniei „Overland for Smile – Zâmbet de copil”.

 

Campania umanitară itinerantă „Overland for Smile – Zâmbet de copil” - amplu program de asistență medicală stomatologică gratuită, destinat copiilor instituționalizați din România, a ajuns anul acesta în Județul Prahova.

Campania 2017 a început pe 31 mai și se va termina pe 2 septembrie. Pentru prima săptămână de Misiune, Caravana stomatologică s-a ocupat de copiii din Slatina și din 6 iunie staționează la Câmpina, în curtea Centrului de Plasament din strada Voila.

 

Campania umanitară se va ocupa, datorită medicilor dentiști italieni voluntari, de sănătatea orală a copiilor și adulților din centrele de Plasament, de Recuperare, de Îngrijire, de Integrare, Rezidențiale aflate în subordinea DGASPC Prahova. Ca în fiecare an, Misiunea se ocupă și de copiii din familiile nevoiașe și persoanele cu dezabilități,  copii cu boli infecțioase și alte categorii de persoane care primesc cu dificultate înțelegere în cabinetele stomatologice private.

Echipele sunt mixte, formate din medici dentiști, asistenți, igieniști, animatori italieni și se schimbă în fiecare săptămână, în ziua de sâmbătă.  Anul acesta sunt 11 săptămâni de Misiune, iar toți voluntarii vin pe propria cheltuială, suportându-și inclusiv bilet de avion și cazarea.

Cabinetul mobil dispune de 3 unituri dentare complet echipate, echipament de radiologie, laser, ultrasunete, aer condiționat și sterilizare de ultimă oră. Toate echipamentele și materialele corespund standardelor impuse la nivel european. Camionul în care se desfășoară consultațiile și tratamentele arată ca un veritabil cabinet stomatologic modern. Totul este gândit în așa fel încât copiii să se simtă cât mai relaxați: de culori, desene, lumini și muzică, menite să le distragă atenția și să le stârnească curiozitatea.

Proiectul este posibil și datorită a doi sponsori fideli: Pirelli și Veneto Banca, iar în 2017 a beneficiat și fondurile obținute în cadrul  Cercului Donatorilor Ploiești.

În 11 ani de misiune au trecut pe la noi 26411 pacienți. Caravana a vizitat 35 județe = 359 Centre. Au fost tratați 10.114 (din care 1050 cu dizabilități) și s-au făcut 36.570 intervenții stomatologice.

În 2017, în 5 săptămâni au fost vizitați și diagnosticați 549 din 1070 de pacienți prevăzuți până pe 2 septembrie când Misiunea se va încheia. 

overland3.jpg

overland1.jpg