Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

eleva-batuta-si-umilita-de-doua-colege-la-ploiesti-scenele-au-fost-filmate-cu-telefonul-de-un-martor-455859.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat imagini în care două eleve sunt bătute și umilite la Ploiești, Consiliul Județean al Elevilor Prahova a reacționat prin următorul comunicat:

 

”Consiliul Județean al Elevilor Prahova, unica structură reprezentativă a elevilor la nivel județean, își exprimă profundul dezacord față de actele de violență și constrângere săvârșite de adolescenți din licee prahovene, expuse recent în spațiul online, în care aceștia umilesc și lovesc o altă colegă.

Susținem aplicarea de sancțiuni conform legislației în vigoare, însă subliniem că acestea trebuie aplicate de autoritățile publice competente în acest sens, în speță IPJ Prahova.  Dorim să amintim faptul că, pentru ca elevii să poată fi sancționați de către unitățile de învățământ la care sunt înscriși, fapta trebuie să se fi petrecut în perimetrul acestora. Cu toate acestea, o pedeapsă penală va atrage cu sine exmatricularea elevilor în cauză.

 

Considerăm că la nivelul unităților de învățământ ar trebui declanșate mecanisme prin care elevii să își dezvolte normele civice, în scopul  prevenirii comportamentului violent. Conform unui studiu al UNICEF, violenţa etremă este respinsă, însa pentru alte forme moderate de violenţă, cum ar fi: umilirea, pălmuitul şi ţipatul, există o toleranţă ridicată. În acest sens, vedem oportună activarea Comisiilor de Combatere și Eliminare a Violenței în școli, în care să aibă calitate de membru și un reprezentant al elevilor, conform reglementărilor în vigoare”.