Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

crestere_copil_62068100.jpg

Dosar penal instrumentat de polițiștii prahoveni. Au evitat cauzarea unui prejudiciu de 600.000 de lei.   

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din I.J.P. Prahova au efectuat activități într-un dosar penal care a vizat 9 prahoveni, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals, în diferite forme de participație.

Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că, în perioada septembrie 2016-aprilie 2017, doi dintre bănuiți i-ar fi racolat pe ceilalți șapte (femei însărcinate) și le-ar fi întocmit documente false referitoare la relații comerciale inexistente, care să ateste obținerea unor venituri fictive, iar în baza acestora ar fi solicitat Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova acordarea indemnizației de creștere a copilului.

 

Urmare a activității efectuate în cauză, s-a reușit împiedicarea bănuiților de a produce un prejudiciu de 600.000 lei bugetului statului.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței competente a soluționa cauza. 

sursa: IJP Prahova