WhatsApp Image 2017-05-11 at 10.23.46.jpeg

Prin amabilitatea fostului nostru ambasador în Muntenegru, ploieșteanul Mihail Florovici, publicăm astăzi o imagine de colecție avându-l în prim plan pe Regele MIhai, alături de tatăl sau, Carol al II-lea și cumnatul acestuia, Alexandru al II-lea, Regele Serbiei.

Fotografia, realizată în anul 1933 la Castelul Peleș, i-a fost trimisă fostului nostru ambasador de unul dintre membrii familiei regale muntengrene.

Dr Mihail Florovici a fost primul ambasador al țării noastre în Muntenegru, stat la nașterea căruia a asistat în anul 2006, din calitatea de consul general al României la Podgorita.

Ambasadorul a fost rechemat în țară în vara anului 2013, după ce a îndrăznit să contrazică declarațiile premierului de atunci, Victor Ponta, pe tema tragicului accident din Muntenegru, în care 18 români și-au pierdut viața și alți 29 au fost răniţi.

 

 

Articole asemănătoare
Travel&Lifestyle
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Transilvania - Frumusețe fără limite

Transilvania sau Ardealul este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic, una din regiunile istorice ale României.  Transilvania este un ținut frumos si bogat atat cutural cat...