image-2017-04-14-21715277-46-sebastian-ghita.png

Politia Romana anunta ca autoritatile sarbe au informat ca Sebastian Ghita a fost arestat in Serbia, pentru o perioada de 18 zile, incepand cu data de 14 aprilie, in vederea extradarii.

Politia Romana a precizat, luni, ca fotografia inculpatului Ghita Sebastian a figurat pe site-ul institutiei pana in momentul in care s-a primit din partea autoritatilor sarbe confirmarea oficiala ca acesta a fost arestat in vederea extradarii. Curtea Suprema din Serbia a decis plasarea in arest a lui Sebastian Ghita pentru doua luni, in vederea extradarii, anuntase vineri agentia de presa Tanjug.

"Acest mesaj a sosit pe canalul de cooperare politieneasca Interpol in urma cu cateva minute, datorita unor probleme tehnice aparute in sistemul Interpol Belgrad. Astfel, autoritatile sarbe ne-au informat ca persoana respectiva a fost arestata in Republica Sarba, pe o perioada de 18 zile in vederea extradarii, incepand cu 14.04.2017", a anuntat luni Politia Romana. 

Sebastian Ghiță, în arest la Belgrad pentru două luni

Politia Romana a informat Ministerul Justitiei, pentru ca aceasta este institutia abilitata a demara procedura de extradare. Potrivit prevederilor legale, in acest moment  Politia Romana nu mai are competenta in acest caz. In momentul extradarii, in cazul in care autoritatile sarbe vor solicita ca partea romana sa efectueze escorta in tara a inculpatului, politistii romani vor efectua acest serviciu, conform competentelor, mai precizeaza Politia Romana.
 
Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul in care a fost prins.
sursa: hotnews.ro

 

 

Articole asemănătoare
Ultimă Oră
  • Joi, 27 Aprilie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Sebastian Ghiţă poate fi extrădat!

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat în această dimineaţă că a trimis toate documentele către Serbia, pentru ca fostul deputat Sebastian Ghiţă să poată fi extrădat. Tudorel Toader a mai...