Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ace diabetici

Sute sau poate chiar mii de prahoveni suferă de diabet, o boală cruntă care le interzice din start dreptul o viață normală. Fie că trebuie să țină un regim drastic, să mănânce cântărit sau să-și injecteze de până la 10 ori insulină în 24 de ore, bolnavii de diabet sunt ignorați de statul român și abandonați de un sistem care pare creat împotriva lor.

 

Angela Mihai, președintele Asociației Diabeticilor din Prahova, a acceptat să stea de vorbă cu un reporter al observatorulph.ro despre greutățile pe care le întâmpină o persoană cu diabet în momentul în care vrea să-și administreze insulina sau să-și monitorizeze nivelul glicemiei.

Un singur ac folosit la 50 de înțepături

 

Cu toate că pare greu de crezut, diabeticii dependenți de insulină folosesc un singur ac pentru a-și injecta unitățile necesare asta pentru că nimeni nu și-a pus până acum problema ușurării vieții acestora. Fiecare flacon (cartuș) de insulina vine însoțit de un singur ac însă care trebuie folosit cu dibăcie astfel încât să nu se strâmbe sau să se rupă, în condițiile în care dependenții de insulină, în funcție de doză, își pot face dintr-un flacon până la 50 de injecții.

O altă problemă ridicată de președintele Asociației Diabeticilor Prahova a fost aceea a numărului insuficient de teste pe care bolnavii le primesc o singură dată la trei luni. Angela Mihai susține că 100 de teste sunt insuficiente în condițiile în care vorbim de persoane care trebuie să-și monitorizeze zilnic glicemia și starea de sănătate astfel încât să-și poate injecta insulina pentru corecții în momentele în care lucrurile scapă de sub control.

Despre pompe cu insulină nici nu poate fi vorba. Cu toate că aceste dispozitive ar reduce masiv numărul de înțepături ale dependenților de insulină și le-ar ușura viața, cel puțin la Prahova suferinzii trebuie să îndeplinească niște condiții draconice ca să le poată obține. 

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere DSP Prahova cu privire la această situație