Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

image.jpg

Tot mai mulți cititori reclamă lipsa de atitudine a polițiștilor locali și angajaților SGU în ceea ce privește parcările ilegale ale șoferilor cu mașini scumpe.

 

Astfel, după ce observatorulph.ro a publicat ieri articolul Dacă ai Mercedes poți parca pe trecerea de pietoni? La Ploiești da!, un alt cititor ne-a trimis imagini cu șoferul unui BMW care parchează des pe trecerea de pietoni în zona centrală a orașului.

”Masina din imagini este parcata zilnic pe trcerea de pietoni din intersectia strazilor Sublocotenent Erou Calin Catalin si str. Unirii. Acest aspect se intampla de mai bine de o luna si nimeni nu vede! ... sau nu vrea sa vada! In zona respectiva exista angajati SGU zilnic deoarece exista o parcare cu plata pe str. Unirii. In atributiile si responsabilitatile Compartimentului Blocari - Ridicari Ploiesti este specificat la primul punct "asigurarea protectiei pietonale si rutiere", dar punctul acesta este respectat in functie de marca autoturismului!?! In zona respectiva sunt blocate masini zilnic de catre SGU, dar masina respectiva este trecuta cu vederea zilnic. In afara faptului ca trecerea de pietoni este blocata de acest autoturism, conducatorul incalca Art. 142 din care citez:

 

"Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:

- pe trecerile pentru pietoni ori la mai putin de 25 m inainte si dupa acestea;

- in intersectii, inclusiv cele cu circulatie in sens giratoriu, precum si in zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar in lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei;"
Sper ca SGU Ploiesti sa poate expune un punct de vedere depre acest caz”.

Observatorulph.ro a solicitat și în acest caz un punct de vedere SGU.

image2.jpg