Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

WhatsApp Image 2017-03-16 at 14.20.43.jpeg

Reprezentanți din 15 localități prahovene vor participa vineri la cea mai mare şezătoare din județ.

 

Evenimentul are loc la Căminul Cultural din Măgurele. Participanții vor crea diverse obiecte artizanale, iar la final vor fi acordate diplome celor care mențin încă vie tradiția din satele prahovene.

,,Festivalul Monumente istorice și  tradiții locale este organizat de Centrul Județean de Cultură, Inspectoratul Școlar și Primăria Măgurele, precum și de Școala Gimnazială din localitate. Ne propunem astfel să organizăm cea mai mare şezătoare din Prahova", a declarat pentru Observatorulph.ro primarul comunei Măgurele.

 

Pe durata festivalului, la Căminul Cultural din Măgurele vor fi expuse diverse obiecte tradiționale specifice unor anumite zone din Prahova. Prin urmare, evenimentul se dorește a fi o incursiune în timp. La Căminul Cultural vor fi expuse covoare și costume vechi de câteva sute de ani, vase din lut, precum și mai multe obiecte folosite la muncile din gospodărie.

Pe vremuri, obiceiul era ca, în special pe timpul iernii, să aibă loc astfel de adunări. Fetele tinere aveau ocupații diverse. Aici se torcea lâna, se lucra la gherghef ori la războiul de țesut, fiind totodată locul perfect unde să fie povestite diverse evenimente din sat ori să fie fredonate doine.

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...