Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

upu ploiesti

La unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești se moare cu zile și asta nu o spunem noi ci zeci sau poate chiar sute de aparținători și pacienți care ajung aici în fiecare seară. Chiar dacă ajung la UPU pe propriile picioare, cu taxi-urile sau cu ambulanța, prin sesizări la 112, pacienții sunt lăsați să aștepte cu orele și de multe ori pleacă acasă fără să primească un diagnostic. 

 

Printr-o experiență de acest fel a trecut Tatiana Radu, o ploieșteancă în vârstă de 64 de ani cu probleme cardiace. În seara zilei de luni, în jurul orei 22.30, i s-a făcut rău, iar membrii familiei au solicitat o ambulanță prin numărul unic de urgență. Medicii ajunși la fața locului au decis transportul acesteia la Spitalul Județean de Urgențe Ploiești 

În jurul orei 23.00 pacienta a ajuns la UPU Ploiești, însoțită de membrii familiei, cu tensiune mare (22) și probleme respiratorii. Aici personalul medical i-a făcut un EKG și a lăsat-o să aștepte pe un hol, pe scaun.

 

După aproximativ o oră starea pacientei s-a agravat, iar membrii familiei s-au alarmant, încercând să transmită personalului medical că trebuie să intervină imediat. Rezultatul demersului s-a concretizat printr-o prelevare de sânge și prin mutarea femeii într-un alt salon unde a fost pusă să aștepte tot pe un scaun.

Tatiana a mai fost ținută încă o oră în așteptare pe holurile Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, timp în care familia a încercat să afle detalii despre starea de sănătate a acesteia.

Insistența familiei a deranjat personalul medical care a recurs la amenințări, transmițând fiicei pacientei că va fi dată afară de către agenții de securitate.

În cele din urmă spiritele s-au calmat, însă  după aproximativ patru ore pe care Tatiana le-a petrecut la ”Urgențe”, pe un scaun, tot nu a aflat de ce suferă și ce trebuie să facă pentru ameliorarea stării de sănătate.

Fiind ignorată de medicii și tratată cu dispreț de asistenții medicali, în jurul orei 02,00 fiica pacientei a hotărât să-și ia mama acasă, pe propria răspundere, cu toate că aceasta se simțea în continuare foarte rău.

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere conducerii Spitalului Județean cu privire la situația reclamată de Monica I., fiica femeii în vârstă de 64 de ani adusă de ambulanță la UPU.

Tatiana Radu urmează să fie consultată și ulterior internată la Spitalul CFR Ploiești.