Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

tren5_19875800.jpg

Începând de ieri, o parte din angajații companiilor feroviare de stat au intrat în grevă japoneză. Vor purta banderole albe timp de 3 zile, fiind nemulţumiţi de actualele condiții de muncă, de salarizare și de mersul negocierilor pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă.

 

UPDATE În Prahova, angajații CFR protestează în multe dintre gări, printre care se numără cele din Ploiești, Mizil și Florești.

Aceștia cer dezbaterea în regim de urgenţă a Statutului Feroviarului de către Camera Deputaţilor, în forma promulgată de către Senatul României, reintroducerea coeficientului de ierarhizare K şi aplicarea acestuia începând cu salariul minim în plată de la data de 1.01.2017, aplicabil tuturor companiilor feroviare, participarea la toate rundele de negocieri, a reprezentanţilor salariaţilor, semnatari ai memoriului, desfiinţarea posturilor de “expert social” şi anularea privilegiilor salariale date de către administraţie pentru aceştia, precum și reintroducerea grupelor de muncă I şi II.

 

Angajaţii CFR solicită semnarea Contractului Colectiv de Muncă cu respectarea condiţiilor de mai sus. De asemenea, feroviarii sunt nemulțumiți și de faptul că prin politica de personal actuală nu se asigură funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat direct şi explicit de siguranţa circulației.

Salariații îi acuză pe liderii de sindicat şi pe reprezentanţii societăţilor feroviare că tergiversează negocierile, deşi la discuţii aceştia au făcut public că bugetul ar fi fost mărit cu aproximativ 23%.
Citește articolul complet pe feroviarul.ro