Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

bilete-tratament-prahova.jpg

Pentru prima serie de plecare în stațiuni, la Prahova au fost repartizate 120 de bilete de tratament, dintre care 17 sunt gratuite. Noutatea este că de anul acesta repartizarea biletelor se va face în funcție de punctajul obținut de fiecare beneficiar, nu în funcție de data depunerii cererii.

Repartizarea biletelor de tratament balnear nu se mai face în funcție de ordinea depunerii cererilor, respectiv în funcție de primul venit - primul servit, ci în baza unor punctaje pe care fiecare pensionar le obține în baza unor criterii distincte - pentru pensionari, asigurați, persoane cu handicap sau beneficiari de legi speciale, a anunțat Casa Județeană de Pensii Prahova. Fiecare solicitant obține un anumit punctaj în funcție de:cuantumul pensiei, categoria de pensie, frecventa cu care a mers la tratament balnear în ultimii 2 ani, gradul handicapului (după caz),nemaiavând nicio relevanță, în ponderea punctajului, data la care depune, la casa de pensii, cererea de acordare a biletului de tratament, a mai precizat Casa Județeană de Pensii Prahova. Cererile trebuie depuse cu cel putin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicita bilet de tratament.

120 de bilete la 237.000 de pensionari

Conform unei statistici a Casei Județene de Pensii, la nivelul județului Prahova, sunt 237.000 de pensionari, însă pentru prima serie au fost repartizate numai 120 de bilete. La un calcul sumar practic avem 0,005 bilete de tratament pentru un pensionar

„Pentru prima serie de plecare în stațiuni, începand din 10.03.2017, Casei Județene de Pensii Prahova i-au fost repartizate 120 de bilete de tratament, toate în stațiuni - Puciosa, Amara, Sărata Monteoru - ale Societății Comerciale de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă (TBRCM), unitate aflată în subordinea Casei Naționale de Pensii Publice”, a anunțat Casa Județeană de Pensii Prahova. 

Citește și: Cine beneficiază de pensii majorate! Prahova are 237.000 de pensionari

Din totalul de bilete acordate pentru aceasta serie, 17 sunt gratuite, ele fiind acordate, potrivit legii, anumitor categorii de beneficiari, respectiv veteranilor, persoanelor persecutate politic sau persoanelor cu handicap.

Trebuie precizat că până la aceasta dată, la nivelul Casei Județene de Pensii Prahova s-au înregistrat aproximativ 2.000 de cereri pentru acordare a biletelor de tratament.

Cele mai solicitate stațiuni sunt Covasna, Pucioasa, Mangalia, Saturn, Băile Felix, Olănești, Amara, respectiv cele cu profil reumatic și cardiovascular.

Anul trecut, la nivelul județului Prahova au fost valorificate 7.310, din care 1.205 gratuite. Adică 3 pensionari dintr-o sută au mers în stațiune la tratament.