Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

1-bulina rosie.jpg

Guvernul Grindeanu preia proiectul pregătit de Cabinetul Cioloș pentru consolidarea imobilelor și se pregătește să intre în forță peste proprietarii de apartamente din blocuri încadrate în clasa I de risc seismic, urmând să îi evacueze silit. Cine nu deschide ușa primăriei pentru măsurători va fi forțat să îi lase în casă prin ordonanță de judecător. 

 

Proiectul permite primarilor să semneze decizia de evacuare temporară a unui locatar dintr-un bloc încadrat în clasa I de risc seismic pe perioada execuției lucrărilor de intervenție, după ce acel locatar a fost notificat și renotificat, dar nu a eliberat în termen locuința. Decizia de evacuare va avea caracter executoriu de la data ofertei unei locuințe de necesitate pentru cazare temporară pe perioada execuției lucrărilor de intervenție și va putea fi adusă la îndeplinire pe calea executării silite.
Citește continuarea pe profit.ro

Citește și: Harta dezastrului în caz de cutremur, în Prahova!

 

Conform datelor prezentate de municipalitate, la Ploiești sunt 52 de clădiri expertizate și incluse în clasa I și II de risc seismic Situația este alarmantă și în alte localități din Prahova. La Câmpina sunt opt blocuri încadrate în clasa I de risc seismic, la Urlați este un singur bloc inclus în clasa III de risc seismic, la Mizil sunt șase blocuri în clasa III de risc seismic, la Vălenii de Munte sunt trei blocuri incluse în clasa II de risc seismic, la Boldești Scăeni două imobile sunt în clasa III de risc seismic, două sunt în clasa a II-a, iar două imobile în clasa I.

Vezi AICI lista imobilelor încadrate în gradul I de risc seismic din Prahova.