mormant

Un mormânt vechi de peste 5.000 de ani constituit sub forma unei gropi colective în care se află scheletele a patru indivizi a fost descoperit de arheologii prahoveni în comuna Ariceștii Rahtivani, în acest tumul fiind găsite materiale arheologice "foarte interesante" care atestă legăturile dintre populațiile din sudul României și Transilvania din acea epocă.

Șeful Biroului Arheologie din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Alin Frînculeasa, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că pe un câmp situat în comuna Ariceștii Rahtivani, la nord de DN 72, se fac săpături pentru descărcarea de sarcină arheologică a unui teren pe care va fi realizată o investiție.

În acest context, arheologii au descoperit un tumul vechi de aproximativ 5.100 de ani în care se află scheletele a patru indivizi.
Citește articolul integral pe agerpres.ro

 

Articole asemănătoare
Social
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Andra Vlad

Se schimbă vremea la Ploiești. Prognoza meteo

Astăzi, la Ploiești, sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie, însă vremea continuă să se încălzească. Astfel, maxima zilei va atinge 15 grade Celsius, în timp ce la noapte termometrele vor...