candea

Un fost comandant al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova acuză că de o bună perioadă de timp este terorizat de un om de afaceri care și-a amenajat o stână în imediata vecinătate a proprietății sale.

 
Este vorba despre Constantin Cândea, cel care a condus destinele Poliției Prahova la începutul anilor 2000, în prezent consilier local PSD la Câmpina. Printr-o scrisoare deschisă, adresată atât colegilor din Consiliul Local, dar și câmpinenilor, Cândea descrie coșmarul prin care a trecut în urmă cu câteva zile. Acesta spune că în data de 5 octombrie, s-a trezit, în grădina din spatele casei pe care o are în cartierul Muscel din Câmpina, cu animalele de la stâna din apropiere deținută de Cătălin Mihart, care pășteau nestingherite sub atenta supraveghere a ciobanilor.
 
Atunci când a vrut să le alunge de pe proprietatea sa, fostul șef al Poliției Prahova a fost agresat de ciobani și amenințat cu câinii de la stână. Speriat, omul a solicitat telefonic ajutorul viceprimarului municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi, aflat atunci la comanda Primăriei. Acesta din urmă, însoțit de doi agenți de la Poliția Locală s-a deplasat la domiciliul lui Constantin Cândea pentru a calma lucrurile, însă totul a luat o turnură neașteptată. "După ce a judecat cu atâta părtinire, viceprimarul Pițigoi a dat ordin celor doi polițiști să mă sancționeze pe mine și pe toți vecinii, întrucât nu ne-am construit garduri din materiale corespunzătoare (...)"
 
Acestea sunt, pe scurt, faptele prezentate de Cândea în scrisoarea deschisă adresată câmpinenilor. Contactat telefonic, viceprimarul Adrian Pițigoi a recunoscut că în ziua respectivă s-a deplasat la domiciliul consilierului local "pentru că am zis că așa este frumos să ne ajutăm noi, colegii între noi". Pițigoi a  precizat că în scrisoarea respectivă lucrurile nu sunt relatate întocmai, ba mai mult, viceprimarul a precizat că polițiștii locali nu au aplicat niciun fel de amendă consilierului local. Acest aspect a fost confirmat și de Marius Vișean, directorul Poliției Locale Câmpina.
 
Viceprimarul municipiului Câmpina a declarat că este la curent cu scandalul creat între câmpinenii care au case în imediata vecinătate a fermei din cartierul Muscel, dar că nu se pune problema ca animalele să fi stricat gardul întrucât acesta nu a exisstat.
"Sunt fotografii făcute la fața locului. Acolo nu a fost gardul rupt pentru că nu a existat niciun gard," a precizat Pițigoi.
 
Stâna care produce atâta neplăcere celor care au case în cartierul Muscel este amenajată de omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart. Acesta din urmă a concesionat de la Consiliul Local Câmpina, în anul 2013, 87 de hectare de pajiște situată la marginea cartierului Muscel.


FOTO Document Scrisoarea deschisă a fostului comandant IPJ Prahova:
scrisoare1
scrisoare2
 

 

 

Articole asemănătoare
Auto-moto
  • Joi, 22 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Coşmarul înmatriculărilor în arşiţă

În timp ce guvernanţii sunt foarte activi şi preocupaţi doar de propriile interese, invocând interesul naţional, realitatea din stradă este cu totul alta. Am pierdut de multă vreme şirul...