Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

spital pediatrie campina

Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, ultima din această unitate medicală rămasă nemodernizată, a intrat în renovări capitale.

 
Lucrările au început luni, 10 octombrie, iar conducerea SMC speră ca totul să fie gata până în preajma sărbătorilor de iarnă. Pentru acest proiect, Primăria Câmpina a alocat suma de 711.000 lei fără TVA, iar acești bani vor fi cheltuiți, o parte pentru reparații, iar restul pentru dotare cu mobilier și aparatură medicală.
 
Partea de renovare a secției de pediatrie, a fost câștigată, în urma unei licitații publice de o societate din București (Mav Proiect Construct) și va cuprinde tencuieli, zugrăveli, schimbarea tâmplăriei vechi cu una de tip PVC, pardoseală specială folosită în unități medicale, lucrări la instalația electrică, sanitară. Aceste lucrări vor costa aproape 500.000 de lei. În paralel, conducerea spitalului se ocupă acum de achiziționarea de mobilier nou destinat atât saloanelor pentru copii, cât și pentru camerele de consultații, dar și de aparatură medicală performantă. Vestea cea mai bună este că, pentru prima dată, special pentru Pediatrie, va fi achiziționat un ecograf, aparat care lipsea din dotarea acestei secții.
 
Medicul Călin Tiu, managerul SMC, a ținut să precizeze că în timpul lucrărilor de reabilitare, secția va lucra la capacitate normală, cu toate cele 35 de paturi, iar consultațiile și internările micilor pacienți nu vor fi afectate în niciun fel. 

 

 

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...