politisti

62 de polițiști și personal contractual din cadrul IPJ Prahova au fost cercetați disciplinar de la începutul anului până în prezent, în cadrul a 54 de dosare de cercetare prealabilă disciplinară soluționate de Biroul Control Intern (BCI).

La solicitarea reporterilor ziarului Incomod, Poliția Prahova a oferit exemple de dosare în care polițiștii din județ au fost cercetați anul acesta de BCI.

Pe 28 martie 2016, BCI a finalizat cercetarea prealabilă prin care un agent de poliție a fost găsit vinovat de săvârșirea abaterii disciplinare de comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției. Concret, în sarcina agentului de poliţie s-a reţinut că, în timpul programului de lucru, a plecat de la serviciu şi a consumat băuturi alcoolice.

În urma soluţionării cercetării prealabile a fost sesizat Consiliul de disciplină, care a propus sancţionarea poliţistului prin diminuarea salariului funcţiei de bază cu 10% pe o perioadă de 3 luni, propunere aprobată de conducerea I.J.P. Prahova. După dispunerea sancţiunii, agentul de poliţie a încetat raporturile de serviciu cu instituţia, prin pensionare.

Pe 26 ianuarie 2016, BCI a finalizat cercetarea unui alt polițist care a fost găsit vinovat de faptul că nu a efectuat acte în două dosare penale pe care le avea în lucru, neexecutând sarcinile dispuse de procuror. Conducerea IPJ Prahova a dispus ca polițistul să primească o mustrare scrisă.
Citește articolul integral pe ziarulincomod.ro

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 27 Mai 2017
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante în 15 primării din Prahova

Mai multe primării din Prahova au scos la concurs posturi vacante de referenți, consilieri, inspectori, dar și posturi pentru muncitori calificați și necalificați. Astfel, Primăria orașului Mizil...