rat brasov

Administrația ploieșteană se chinuie de mai multe luni să introducă transportul gratuit pentru elevii care frecventează școlile și liceele din Ploiești. Cu toate că anul școlar a început de două săptămâni, proiectul prin care se urmărește reducerea cazurilor de abandon școlar se împiedică de birocrație. 

La Brașov acest proiect este în discuții încă de anul trecut, iar în anul școlar 2016-2017, municipalitatea încearcă acoperirea integrală a costurilor transportului public pentru elevii din municipiu.

Potrivit newsbv.ro, abonamentele elevilor vor fi realizate pe carduri PVC, și vor sunt nominale şi netransmisibile.

Acestea sunt valabile pe toate liniile RAT din municipiu, excepţie făcând linia 20. Eliberarea acestora se va face de fiecare unitate de învăţământ în parte.

Pentru a beneficia de transport gratuit elevii trebuie să nu aibă nicio absenţă nemotivată pe luna anterioară, iar între unitatea de învăţământ de care aparţin şi domiciliul lor trebuie să fie o distanţă de minimum două staţii. Elevii care au absenţe, precum şi elevii care locuiesc aproape de şcoală beneficiază de o reducere de 50% din preţul abonamentului.

Pentru subvenţionarea integrală a abonamentelor RAT din octombrie până în decembrie, municipalitatea are alocată suma de 2,5 milioane de lei, iar pentru reducerea cu 50% au fost alocaţi 143.000 lei. Gratuitatea pentru elevi în mijloacele de transport în comun şi reducerea de 50% a biletelor a costat bugetul local al Brașovului 4,5 milioane de lei în primele şase luni ale anului 2016.

 

Articole asemănătoare
Social
  • Duminică, 30 Aprilie 2017
  • De Andra Ilie

Cum să parchezi așa? La Ploiești se poate...

Un cititor ne-a trimis imagini cu o mașină parcată pe spațiul verde din Ploiești, în apropierea giratoriului de la catedrală. Din păcate, astfel de situații sunt frecvente într-un oraș în care...