2

Marți 16 august 2016, la sediul Penitenciarului Ploiești, în capela aflată sub ocrotirea Sfântului Mucenic “Varvar Tâlharul”, patru persoane private de libertate, selecționate în regim semideschis au primit Sfânta Taină a Botezului prin slujba oficiată de preoții: Georgian Alexandrescu - Biserica Înălțarea Domnului Ploiești, Mihai Dinu - Biserica “Sf. Atanasie și Chiril” din Ploiești, Daniel Stoicescu -Biserica "Sfânta Cuvioasa Parascheva"- Spital C.F.R. Ploiești și Constantin Rădulescu Penitenciarul Ploiești.

În Biserica Ortodoxă, slujba Botezului reprezintă una din cele mai importante ceremonii religioase, fiind foarte veche si este compusă din mai multe părti distincte. Fiecare din aceste părti este încărcată de simbolism și ne vorbește despre noua relație cu Dumnezeu în care intră cel care se botează.

Cu această ocazie, preotul voluntar Georgian Alexandrescu, prin intermediul credincioșilor Parohiei Bisericii „Înălțarea Domnului” Ploiești a donat 30 pachete cu produse alimentare și igienico-sanitare, acestea fiind distribuite deținuților nevizitați.

1

2

3

4

 

 

 

Articole asemănătoare
Național
  • Marți, 20 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Preot înjughiat în biserică de un enoriaș

Un preot din Capitală a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost înjunghiat de un enoriaş. Incidentul a avut loc în Biserica Sfânta Parascheva din sectorul 6. „A fost înjunghiat în torace, iar...