Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

tehnici resuscitare

Echipajele de la SAJ Prahova vor sărbătorii, astăzi, prin muncă Ziua Națională a Ambulanței.

 

Medici de la SAJ Prahova se vor afla astăzi, în Parcul Mihai Viteazul din Ploiești, între orele 09.00 - 14.00, unde va avea loc prezentarea a două ambulanțe cu care se intervine pentru asigurarea de asistență medicală de urgență prespitalicească. Personalul va prezenta celor interesați tehnici de resuscitare, proceduri de acordare a primului ajutor în diverse situații și va măsura gratuit tensiunea arterială persoanelor care doresc acest lucru.

Zilnic, la Serviciul de Ambulanță Prahova se înregistrează în medie 350 de apeluri prin care se solicită ajutor. Este vorba  de urgențe medicale, consultații medicale de urgență la domiciliu și transportul persoanelor cu diverse afecțiuni la spital. De altfel, SAJ Prahova este instituția care asigură 90% din asistența medicală prespitalicească la nivel județean.

 

Pentru acțiunea de astăzi, din Parcul Mihai Viteazul, SAJ Prahova a primit autorizație din partea Primăriei Ploiești.

 

 

Viața Prahovei
  • Joi, 27 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Poluare pe pârâul Bălana, în zona Colceag

Fenomenul a apărut joi seară și a fost semnalat de un localnic din Colceag, care a reclamat faptul că „apa era poluată cu o substanță albastră”. Bărbatul a sesizat faptul că astfel de incidente au...