Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

santier arheologic

Miercuri, 27 iulie 2016, ora 11.00, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" al Academiei Române organizează ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi.

 
Iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi, județul Prahova pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.
Programul manifestării: vernisajul expoziției fotodocumentare "Târgșoru Vechi- NOVUM FORUM"; masa rotundă dedicată celor 500 de ani de la urcarea pe tron a lui Vlad Țepeș și celor 60 de ani de cercetări arheologice sistematice; vizitarea șantierului arheologic și prezentarea complexelor arheologice aflate în cercetare; proiectul educativ "Arheologia pentru copii" - proiect menit a atrage tânăra generație către înțelegerea trecutului.

 

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și cod galben de ploi în Prahova

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în mai multe localități din Prahova. În rest, temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius. Potrivit ANM, codul galben este valabil astăzi în...