Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

canicula piata

Căldura de afară le dă mari bătăi de cap comercianților din piețe. În Piața Centrală aglomerația și temperaturile ridicate îi fac pe cei care își petrec toată ziua prin fructe și legume să își piardă răsuflarea.

 

În ajutorul lor, S.C. Hale și Piețe a montat o serie de stropitori cu apă ce au rolul de a mai răcori din când în când trecătorii, dar care nu fac față temperaturilor extreme.

Nu sunt mai fericiți nici clienții care trebuie să se strecoare prin mulțimea de oameni pentru a-și cumpăra produsele necesare. "E o adevărată aventură să își cumperi un kg de roșii și unul de castraveți. Până aici trebuie să iau autobuzul care e o adevărată saună, iar aici nu e cu mult mai bine. Sunt mulți oameni și locul mic", spune tanti Maria, o femeie ce vine din nordul orașului.

 

Dacă până acum o lună pe lângă piață erau o mulțime de precupețe care vindeau zarzavaturi și legume, neavând loc în piață, astăzi e mare mirare dacă mai vezi una sau două. Căldura insuportabilă până la leșin le face pe femeile ce vin de la zeci de km depărtare din localitățile prahovene, să stea acasă, sau să plece înainte ca soarele să ardă atât de puternic.

Nici în Hala Centrală lucrurile nu stau mai bine. Și acolo căldura le dă mari bătăi de cap comercianților ce nu pot decât să stea cu sticlele de apă lângă ei și să mai iasă din când în când afară la umbră. "Ne topim pe picioare. E bine dacă stai 20-30 de minute, dar să stai cinci ore aici e aproape imposibil. Ne îmbrăcăm cu haine cât mai lejere și bem multă apă. Altceva nu avem ce face", spune unul dintre comercianții de la hale.

Medicii recomandă ca pe perioada caniculei să evităm cât mai mult deplasările, să consumăm multe fructe și să bem cel puțin trei litri de apă pe zi pentru a evita deshidratarea. Purtați haine cât mai lejere și ochelari de soare pentru a proteja ochii de razele ultraviolete. De asemenea este nu este recomandată expunerea îndelungată la soare în deosebi între orele 11:00-18:00. 

 

Social
  • Joi, 17 August 2017
  • De Andra Vlad

Revine canicula în Prahova. Informare meteo

Începând de vineri, 18 august, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime de 34...36 de grade și izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor...

Administrație
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Roxana Tănase

Audit financiar la SC Hale și Piețe

Societatea aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești intenționează să achiziționeze servicii de audit financiar pentru verificarea situațiilor financiare de la SC Hale și Piețe. SC Hale și...