Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

canicula cod galben

Meteorologii au emis un cod galben de canicula persistenta si disconfort termic accentuat valabil de marti pana vineri, in aproape jumatate din tara.

 

Potrivit Administratie Nationale de Meteorologie, in intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei, in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei si pe arii restranse in celelalte regiuni, vremea va fi caniculara.

Se vor inregistra temperaturi maxime frecvent in jur de 35 de grade, iar in cursul zilei de miercuri 22 iunie vor fi si valori de 36...37 de grade.

 

Noptile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scadea sub 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Indeosebi in zonele montane instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si mai ales in timpul dupa-amiezelor vor fi averse posibil torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina, mai noteaza ANM.
sursa: 

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 19 August 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și disconfort termic în Prahova

Meteorologii au emis o informare de caniculă și disconfort termic care este valabilă până astăzi, inclusiv în Prahova. Potrivit ANM, astăzi vremea va fi călduroasă în toate regiunile. „Se vor...