examen
După ce am publicat articolul Mama unui elev care dă examen pentru clasa a V-a, nemulțumită, la solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au transmis următorul punct de vedere:

"Ca urmare a solicitarii dumneavoastră, de clarificare a organizării examinării în vederea înscrierii elevilor în clasa a V-a, sunt în măsură să vă precizez următoarele:
- în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (OMEN nr. 5115/2014), art. 210, alin. 2, examinarea în vederea înscrierii elevilor în clasa a V-a este organizată de UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT "care urmăresc formarea unor clase cu predare în regim intensiv a unei limbi de circulație internațională..."
- modalitatea de constituire a claselor a V-a cu predare în regim intensiv a unei limbi de circulație internațională se face conform art. 13 și 14 din OMEN nr.5166/1998 privind Statutul claselor cu program intensiv de predare a unei limbi de circulație internațională și a claselor cu program bilingvdin unitățile de învățământ preuniversitar, prin susținerea unui test de aptitudini și cunoștințe la limba respectivă.
Astfel, conform documentului menționat, "Cerințele pentru acest test se elaborează de către COMISIA METODICĂ DE SPECIALITATE DIN ȘCOALĂ și sunt aprobate de inspectorul de specialitate din inspectoratele școlare". 
Cu stimă,  
Aurel Graur
Inspector școlar"

 

Citește și:


Articole asemănătoare
Eveniment
  • Vineri, 26 Mai 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Adio clasa a XII-a...

Absolvenţii claselor a XII-a, din Colegiul Naţional Mihai Viteazul, au spus astăzi adio uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Prahova. Poate mai emoţionaţi decât în urmă cu...

Mai multe articole
  • Marți, 23 Mai 2017
  • De Marius Nica

Listele cu repartizarea candidaţilor la examenul de limbă străină (engleză, franceză, germană, spaniolă) pentru clasa a IX-a bilingv din Prahova

  • Marți, 23 Mai 2017
  • De Marius Nica

Tabel nominal cu elevii care susțin proba scrisă la LIMBA ENGLEZĂ pentru admiterea la liceu

  • Marți, 23 Mai 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Haos cu 12 ore înaintea începerii examenului pentru limbă străină la școlile din Ploiești. Elevii nu știu când sunt programați