Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

muzeul satesc sangeru

Anul acesta Muzeul Sătesc Sângeru, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, şi-a deschis porţile pentru a primi elevii Liceului Tehnologic din comună la evenimentul prilejuit de cea de-a XXXIX-a ediţie a Zilei Internaţionale a Muzeelor, tema fiind „Muzeele prahovene şi influenţa acestora asupra comunităţii”.

 

Elevii însoţiţi de cadre didactice, domnul director Florin Dinoiu, precum şi de doamnele profesoare Maria Liliana Ioniţă şi Oana Dinu, au participat cu viu interes la matineul muzeal, care s-a transformat într-un dialog plin de culoare, tema fiind pe placul prticipanţilor. Activitatea, impresionantă prin bogatul conţinut, a adus în atenţia tuturor importanţa istoriei locale, a monumentelor, a patrimoniului imaterial – tradiţiile, toate făcând parte din peisajul cultural atât al zonei, cât şi al poporului român.

Credinţa şi istoria şi-au dat întâlnire, încă o dată, la Muzeul sătesc Sângeru, un punct muzeal pe harta prahoveană, care poate fi vizitat de toţi cei care doresc să înţeleagă importanţa vieţii şi artei rurale.

 

 

Internațional
  • Marți, 18 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cel mai frumos oraş din Europa în 2017

Casa a peste un milion de opere ale artei renascentiste, un paradis gastronomic şi o vibrantă scenă a modei, Florenţa a fost votată cel mai frumos oraş din Europa în 2017, în cadrul Travel + Leisure World’s...