muzeul ceasului ploiesti

Muzeul Ceasului din Ploiești se redeschide joi, 19 mai, după trei ani de lucrări de restaurare.

Comunicatul oficial al muzeului:

Muzeul Ceasului "Nicolae Simache" Ploiești, unic în rețeaua muzeală din România, înființat în anul 1963 de ctitorul muzeelor prahovene, profesorul Nicolae Simache, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, revine în peisajul cultural prahovean și național joi, 19 mai 2016, orele 11.00, prin vernisarea noii expoziții permanente, în edificiul emblematic pentru municipiul Ploiești, din strada Nicolae Simache nr.1.

Clădirea muzeului, monument istoric de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost restaurată cu fonduri nerambursabile, sub egida Consiliului Județean Prahova, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – Poli urbani de creștere.
Tematica expoziției valorifică, într-o manieră modernă, o mare parte a patrimoniului de excepție al muzeului, în baza unui proiect științific și muzeotehnic adecvat noilor concepte și tendințe expoziționale ale muzeografiei europene de profil.
Timpul se scurge constant și sigur, dar un scurt popas în lumea fascinantă a orologeriei oferă publicului vizitator prilejul de a admira principalele tipuri de ceasuri, care ilustrează evoluția secolului al XX-lea și incită la descoperirea de informații noi ale acestui domeniu, prin intermediul sistemelor și aplicațiilor interactive care întregesc tematica muzeului.

Expoziția permanentă a Muzeului Ceasului "Nicolae Simache" Ploiești așteaptă publicul interesat de valențele multiple ale domeniului său valorificator, la sediul acestuia, din Ploiești, str. Nicolae Simache nr. 1, începând cu data de 20 mai 2016, de marți până duminică, între orele 9.00-17.00.

 

Articole asemănătoare
Social
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Andra Vlad

Se schimbă vremea la Ploiești. Prognoza meteo

Astăzi, la Ploiești, sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie, însă vremea continuă să se încălzească. Astfel, maxima zilei va atinge 15 grade Celsius, în timp ce la noapte termometrele vor...