judetean

Procurorii și polițiștii au descins, sâmbătă, la spitalul județean de urgență din Ploiești pentru a ridica documente privind contractele cu Hexi Pharma, firma acuzată că diluează antispeticele, dar și alte probe.

Procurorii au deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse. De la spital au fost ridicate și probe din produsele folosite pentru combaterea infecțiilor intraspitalicești.

Directorul spitalului județean a refuzat să comenteze situația. 

Observatorulph.ro a dezvăluit recent că spitalul județean folosește antiseptice ineficiente, dovadă fiind controlul ministerului Sănătății de la Ploiești.

Nnumai anul trecut, județeanul a cumpărat de la Hexi Pharma produse de combatere a infecțiilor nosocomiale de peste 100.000 de lei!

Vezi aici lista contractelor dintre județean și Hexi Pharma

Observatorulph.ro a mai dezvăluit că DSP Prahova nu a testat dezinfectanții din spitale până la controlul solicitat de ministrul Sănătății.

În 2015, la județean au fost raportate 330 de cazuri de infecții intra-spitalicești, conducerea unității grăbindu-se să ia apărarea firmei Hexi Pharma printr-un document transmis redacției noastre și republicat la finalul textului.

Ieri au participat la percheziții 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru "zădărnicire a combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse" în cazul dezinfectanţilor din spitale, a anunţat, miercuri, Parchetul General printr-un comunicat de presă, citat de realitatea.net

Potrivit sursei citate, "pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare".

FOTO Document Conducerea județeanului, avocat pentru Hexi Pharma

adresa judeteann 

Articole asemănătoare
Național
  • Miercuri, 26 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Dosar penal în cazul copilului căzut în puț

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiorii de Vede au deschis un dosar penal in rem (asupra faptei) pentru omor din culpă în cazul copilului care a căzut, marți, într-un puț din...