Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

judetean

Procurorii și polițiștii au descins, sâmbătă, la spitalul județean de urgență din Ploiești pentru a ridica documente privind contractele cu Hexi Pharma, firma acuzată că diluează antispeticele, dar și alte probe.

 

Procurorii au deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse. De la spital au fost ridicate și probe din produsele folosite pentru combaterea infecțiilor intraspitalicești.

Directorul spitalului județean a refuzat să comenteze situația. 

 

Observatorulph.ro a dezvăluit recent că spitalul județean folosește antiseptice ineficiente, dovadă fiind controlul ministerului Sănătății de la Ploiești.

Nnumai anul trecut, județeanul a cumpărat de la Hexi Pharma produse de combatere a infecțiilor nosocomiale de peste 100.000 de lei!

Vezi aici lista contractelor dintre județean și Hexi Pharma

Observatorulph.ro a mai dezvăluit că DSP Prahova nu a testat dezinfectanții din spitale până la controlul solicitat de ministrul Sănătății.

În 2015, la județean au fost raportate 330 de cazuri de infecții intra-spitalicești, conducerea unității grăbindu-se să ia apărarea firmei Hexi Pharma printr-un document transmis redacției noastre și republicat la finalul textului.

Ieri au participat la percheziții 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru "zădărnicire a combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse" în cazul dezinfectanţilor din spitale, a anunţat, miercuri, Parchetul General printr-un comunicat de presă, citat de realitatea.net

Potrivit sursei citate, "pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare".

FOTO Document Conducerea județeanului, avocat pentru Hexi Pharma

adresa judeteann