baschet

Vineri  a debutat în sala Olimpia din Ploiești prima etapă a Cupei Municipiului Ploiesti la baschet în scaun rulant. Astăzi va avea loc finala.

Turneul, la care participă cinci echipe, din Prahova, Brașov, Sibiu, Ilfov și Neamț, a fost organizat de CSM Ploiești în colaborare cu Fundația Motivation.

Peste 30 de jucători, în scaune cu rotile, antrenați de Eugen Ilie, cel care antrenează și echipa profesionistă de baschet CSM Ploiesti, au demonstrat că pot face activități normale, chiar dacă viața a fost nedreaptă cuei.

Printre jucatorii amatori de baschet au fost și câteva femei. Ancuța Mariana are 27 de ani și este din Ilfov. De șase ani esteîintr-un scaun rulant, în urma unui accident.

"Un perete a căzut peste mine și de atunci sunt imobilizată. Uram înainte baschetul, însă acum îl iubesc. Este destul de dificil să joci într-un scaun rulant, însă este cu atât mai plăcut să simți că poți să faci asta ca o persoana normală", ne-a declarat Ancuța.

ancuta

Nu este singurul exemplu de persoană cu dizabilitati care demonstrează că poate duce o viață normală.

Cătălin Petroșanu are 35 de ani și este din Ploiești. De la vârsta de 8 ani este imobilizat într-un scaun cu rotile, dar asta nu-l împiedică să lucreze, să se pregăteasca de nuntă, iar în timpul liber...să joace baschet.

"Când aveam 8 ani s-a produs accidentul. Unul stupid... Mă jucam cu o pilă mare din metal. Am aruncat-o în sus și pila s-a înfipt direct în coloana mea. Am rămas imobilizat de atunci, dar am învățat că pot trăi normal. Sunt operator pe calculator la o firmă, conduc mașina și am o prietenă, care este absolut normală. Anul viitor, după o relație de mai bine de 7 ani, ne vom căsători. Să joc baschet este o pasiune și îmi face mare plăcere să "alerg" pe teren", ne-a povestit Cătălin.

catalin

Membrii echipei ploieștene de baschet în scaun rulant și-au ales pentru echipament culorile galben-albastru ca ale petroliștilor. 

"Este echipa noastră la care ținem și sperăm ca diseară să cștige meciul cu Iașul", a mai adăugat Cătălin.

Din păcate, spre deosebire de voința de fier a sportivilor în scaun rulant, fotbaliștii au fost neputincioși pe stadionul Ilie Oană, pierzând încă un meci din Liga I. 

Detalii aici: Petrolul, 1-2 cu CSM Iași. Reacția fanilor și a antrenorului

VIDEO: Baschet în scaun sulant la Ploiești

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare
Administrație
  • Joi, 22 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Criză la TCE. Soluțiile primarului Dobre

TCE are nevoie de bani pentru supraviețuire. După mai bine de trei ore de discuții, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a prezentat soluțiile pentru redresarea societății. Principala problemă,...

Administrație
  • Joi, 22 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Sarea se extrage din gunoi? - galerie foto

Ca multe alte zone din Ploieşti, strada Drumul Sării a devenit un fel de rampă de gunoi. Nu putem acuza autorităţile pentru nesimţirea celor care aruncă gunoiul pe unde apucă, dar... ... dar putem...